Millä laitteilla Lehtilaari-sovellus toimii?

Lehtilaari- mobiilisovellus on julkaistu Android-laitteille ja iOS-laitteille eli iPadille ja iPhonelle. Windows-käyttäjät voivat lukea näköislehteä selaimen kautta. Erillistä mobiilisovellusta windows-laitteille ei ole.

Miten saan Lehtilaari-sovelluksen käyttööni?

Sinulla täytyy olla voimassa oleva tilaus sovelluksessa olevaan alue- tai paikallislehteen, joka sisältää digitaalisen näköislehti -tuotteen; tarkista tilauksesi Omat tiedot -sivulta.

Jos sinulla ei ole näköislehden tilausta, voit tilata sen oman lehtesi asiakaspalvelusta tai verkkosivuilta.

Haluan lukea lehteni mobiililaitteella joka päivä, kuinka tämä onnistuu?

Sinulla täytyy olla voimassa tilaus sovelluksessa olevaan alue- tai paikallislehteen, joka sisältää digitaalisen näköislehti – tuotteen; tarkista tilauksesi Omat tiedot -sivulta.

Jos sinulla ei ole näköislehden tilausta, voit tilata sen oman lehtesi asiakaspalvelusta tai verkkosivuilta.

Kuinka saan mobiilisovelluksen käyttööni?

1. Mene Applen App Storeen (iPad, iPhone), Google Play -sovelluskauppaan (Android-laitteet).
    Hae sovellus hakusanalla ”Lehtilaari”.
    Lataa maksuton sovellus laitteeseesi. Lataamista varten sinulla tulee olla Apple ID –tunnus tai Google-tunnus. Olet saanut tunnuksen ottaessasi laitettasi käyttöön. Jos sinulla ei ole tunnusta tai olet unohtanut sen, tunnusta ja salasanaa katso Applen ohjeet täältä  tai Googlen ohjeet täältä.
  2. Lehtilaari -sovelluksen kuvake ilmestyy laitteesi näytölle.
    Kosketa kuvaketta. Kirjaudu sovellukseen omilla tunnuksillasi. Sovellus avautuu.
  3. Jatkossa tunnusta ja salasanaa ei tarvitse enää syöttää uudelleen, ellet vaihda salasanaasi.

Haluan tilata näköislehden irtonumeron, kuinka toimin?

Tarjoamme tilaajille mobiilisovelluksen, joka sisältää näköislehden. Näköislehteä ei voi tilata irtonumerona.

Miten käytän mobiilisovellusta?

Lehtilaari-sovellukseen kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla mediatilin tunnuksella ja salasanalla.

Lehtilaari-sovellus sisältää 19 eri alue-ja paikallislehteä Keski-Suomen ja Savon alueilta.

Kun laite on pystyasennossa, näet ruudulla yhden sivun kerrallaan. Kun laite on vaaka-asennossa, näet koko aukeaman.

Voit vaihtaa sivua liu’uttamalla sormeasi ruutua pitkin. Sivua voi suurentaa ”nipistämällä”. Suurennus toimii samalla tavalla kuin muissakin iOS- ja Android- sovelluksissa.

Miten pääsen lukemaan vanhempia lehtiä?

Sovellukseen näköislehdessä on myös lehtiarkisto josta löytyvät lehdet vuoden 2018 alusta lähtien. Arkisto löytyy näköislehden valikosta kohdasta Arkisto.

Kerran lataamasi lehdet säilyvät laitteen muistissa niin kauan, kun poistat ne. Pääset katsomaan lataamiasi lehtiä valitsemalla valikosta Ladatut lehdet ja sivut. Samasta paikasta voit myös poistaa vanhoja numeroita laitteen muistista.

Miten Lehtilaari-sovelluksesta laskutetaan?

Jos sinulla on digitaalisen näköislehden sisältävä tilaus, pääsy Lehtilaari-sovellukseen kuuluu siihen niin kauan kuin tilaus on voimassa.

Sovelluksen lataaminen sovelluskaupasta on maksutonta eikä sen käyttämisestä laskuteta erikseen.

Milloin päivän lehti ilmestyy?

Lehdet ilmestyvät ladattavaksi sovellukseen aamuyöllä.

Kauanko lehden lataaminen kestää?

Lataamiseen kuluva aika riippuu käytössäsi olevasta verkkoyhteydestä. Yleensä aika on muutamia minuutteja. Liikkuvissa kulkuneuvoissa verkkoyhteydet usein pätkivät, minkä vuoksi lataaminen voi olla vaikeaa. Kannattaa siis ladata lehti ennen liikkeelle lähtöä. Laitteeseen ladattua lehteä voi lukea ilman verkkoyhteyttä.

Sain virheilmoituksen virheellisestä salasanasta tai lukuoikeuden puuttumisesta. Mitä teen?

Varmista, että olet kirjoittanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi oikein. Huomaa, että isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä.
Jos olet unohtanut salasanasi, voit nollata salasanan ja vaihtaa uuden syöttämällä sähköpostiosoitteesi kohdassa ’Oletko unohtanut salasanasi.’

Varmista, että tilauksesi on voimassa. Voit varmistaa tilauksesi voimassaolon Omat tiedot -sivulta tai ottamalla yhteyttä lehtesi asiakaspalveluun.

En löytänyt vastausta ongelmiini, mihin voin ottaa yhteyttä?

Jos ongelmasi liittyy iOS- tai Android -laitteeseesi tai Lehtilaari-sovelluksen lataamiseen ota yhteyttä lehtesi asiakaspalveluun.